Bonte knaagkever bestrijding

MAATWERK IN EIKEN B.V.

Everdenberg 337
4902 TT Oosterhout
Mob. 06 28 37 58 70

BTW NR. NL855951400B01
KvK. 65025717

info@maatwerk-in-eiken.nl
www.maatwerk-in-eiken.nl

De bonte knaagkever heeft als larve een voorkeur voor eikenhout, maar wordt ook wel op andere loofhoutsoorten aangetroffen, slechts zelden in naaldhout. Maar ook levend eikenhout kan al aangetast zijn. De larve is wit van kleur, heeft een C-vormig gekromd lichaam en kan maximaal 11 millimeter lang worden. In tegenstelling tot de 'gewone' houtwormen, die vooral het spinthout eten, eet deze knaagkever meestal het kernhout op. Daardoor is vaststelling lastiger, en de schade veel ingrijpender

De bonte knaagkever houdt zich het liefst op in voornamelijk vochtiger hout. Hierbij moeten we denken aan balken, muuropleggingen,muurplaten maar ook hout dat is aangetast door schimmels.

Doordat de Bonte Knaagkever vooral in eikenhout voorkomt, treffen we deze kever veel aan in monumentale panden. Bestrijden van de Bonte Knaagkever volstaat niet alleen met een oppervlakte behandeling. Als hout door de Bonte Knaagkever is aangetast is een injecteer behandeling noodzakelijk.

Door de schade die de Bonte Knaagkever kan aanrichten is het noodzakelijk om een controle uit te voeren op de constructie. Bestrijden en reparatie gaan hier hand in hand. Maatwerk-in-Eiken verzorgt zowel reparatie als bestrijding.

Bonte knaagbever bestrijding
Bonte knaagbever bestrijden
Scroll naar boven