Boktor bestrijding

MAATWERK IN EIKEN B.V.

Everdenberg 337
4902 TT Oosterhout
Mob. 06 28 37 58 70

BTW NR. NL855951400B01
KvK. 65025717

info@maatwerk-in-eiken.nl
www.maatwerk-in-eiken.nl

Boktorren hebben als volwassen kever een langwerpig lichaam en sprieterige poten. Ze zijn vaak mooi gekleurd. Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van andere langwerpige kevers als kniptorren en soldaatjes zijn de extreem lange tasters, die vaak minstens zo lang zijn als het lichaam maar meestal langer, hoewel er uitzonderingen zijn. Ze hebben sterk getande monddelen. De lichaamslengte varieert van 0,3 tot 15 cm.

De larven van vrijwel alle soorten leven van planten en met name in al dan niet dood hout, en richten soms grote schade aan. Soms worden door aan levend hout te knagen plantenziektes verspreid, maar ook kan de vraatzucht, grote aantallen en met name een combinatie daarvan grote schade aanrichten aan houten objecten als meubelen, dakconstructies en kunstvoorwerpen.

Aan de hand van sporen, boorgangen en blazen aan het oppervlak kunnen we de plaats van de boktor opsporen.

De boktor bevindt zich met name in naaldhout zoals grenen en vuren.

De uitvlieggaten van de boktor zijn groot en ovaal. Doordat de boktor dieper in het hout nestelt, is de kans op constructieve schade groter. Hierdoor is de kans groot dat delen vervangen dienen te worden omdat deze niet meer te herstellen zijn. Ook voor deze herstelwerkzaamheden kunt u bij ons terecht.

Tijdens bestrijding van de boktor worden gangen open gelegd, dan is goed te zien hoe groot de schade is.Tijdens de inspectie besluiten we wat eventueel vervangen dient te worden. De bestrijding gebeurt via een injecteer methode om dieper in het hout te dringen.

Over onze reparatie en bestrijdingswerkzaamheden geven we een garantie af.

Boktor bestrijding
Boktor bestrijding
Scroll naar boven